Det jag inte ville berätta

Denna dag gick faktiskt förvånansvärt bra, trodde verkligen att jag skulle ner på botten idag. Vad pratar jag då om? Jo, påbörjade min traumafokuserade kbt (Kognitiv beteendeterapi) idag. Första steget. Innan var det bara förberedelser, så att jag skulle få hum om hur det kommer gå till m.m. Fick hem ett häfte med information, men har inte ens vågat läsa första raden. Som att hjärnan säger ja, men kroppen skriker nej. Jag vill inte behöva prata om det, behöva berätta och speciellt inte gå in på detaljer. Känner mig så långt ifrån redo jag bara kan bli, men samtidigt kommer jag nog aldrig bli mer redo än vad jag ��r nu. Usch, detta är så jobbigt. Att tvinga sig själv till att inte bara acceptera det för sig själv, utan även att berätta om det. Våga prata om det. För det är ju främst det som får en att våga gå vidare. Usch, jag tycker inte om detta alls. Det knyter sig i magen och det känns som att detta aldrig kommer få ett slut. Men det är ju nu det börjar, början på slutet. Det är nu jag äntligen kan få ett riktigt avslut.

Idag gick vi mest igenom vad det är. Frågor som, vad kan man kalla det jag varit med om, vems fel är det, hur många är egentligen utsatta, vem blir utsatt? Så många frågor som jag egentligen vet precis vad svaren är. Skulle jag få frågan, vems fel det är att hon där blivit våldtagen, så svarar jag ju utan tvekan att det är gärningsmannens fel. Men det är inte lika uppenbart när det är en själv man pratar om. När man själv sitter där och beskyller sig själv, att man kunde gjort så mycket annorlunda för att förhindra det. Tycker inte om att prata om det alls, men ändå känns det så skönt efteråt. Det känns så skönt att få skriva av sig just nu. Även om jag vet att de som vet vad det handlar om, kommer välja att döma mig för att jag går ut med detta. Kanske till och med påstå att jag ljuger. Men för mig spelar det inte längre någon roll. Jag kommer inte gå ut med namn, så hemsk är jag inte. Även om det denne gjorde mot mig är värre, så tänker jag visa mig själv bättre. För det är precis vad jag är, bättre.

Gillar

Kommentarer

Lisa Engelke ,
Modigt av dig att dela med dig, läkande oxå hoppas jag. Vänliga hälsningar www.alltutomlagom.blogspot.se
www.alltutomlagom.blogspot.se
simonegronqvist
simonegronqvist,
Tack fina du! <3
nouw.com/simonegronqvist
elin,
du är stark<3
devote.se/johnssons
simonegronqvist
simonegronqvist,
Tack finaste Elin! <3 <3
nouw.com/simonegronqvist
juliasimonejansson
juliasimonejansson,
du är så himla bra!!
nouw.com/juliasimonejansson
simonegronqvist
simonegronqvist,
Fina du, tack! ❤️❤️
nouw.com/simonegronqvist
natalieelisabeth
natalieelisabeth,
Du är så stark Simone, glöm aldrig det ❤️❤️
nouw.com/natalieelisabeth
simonegronqvist
simonegronqvist,
Finaste Natalie ❤️❤️
nouw.com/simonegronqvist
DiaryLife
DiaryLife,
Du är modig! Vi finns här om du vill/behöver prata!! ❤️ Styrka och kärlek till dig!! Kramar
nouw.com/diarylife
simonegronqvist
simonegronqvist,
Åh, tack så jättemycket! <3 <3 Kram
nouw.com/simonegronqvist
Amanda CL,
Vad starkt av dig! ❤
amandacarlberg.se
simonegronqvist
simonegronqvist,
Tack fina du! <3
nouw.com/simonegronqvist
ssandraaf
ssandraaf,
Alltså fina fina du, jag blir så otroligt ledsen av att höra vad du fått gå igenom, SÅ HEMSKT! Det är aldrig någonsin ditt fel, och kommer aldrig bli.. Jag tror på dig, du kommer klara detta, du har visat att du är en riktigt kämpe, och kom ihåg du är ALDRIG ensam, vi i gruppen finns bakom dig alltid, och är det något så finns jag alltid här <3 Underbara fina Simone!
nouw.com/ssandraaf
simonegronqvist
simonegronqvist,
Finaste Sandra, du är så snäll! Världens bästa Sandra <3
nouw.com/simonegronqvist
Diana,
Så modigt att du skriver, och att du ska påbörja behandling! Jag har också gått sådan & bearbetat flera trauman, bla våldtäkt. Det är tufft - men så värt det. Det blir verkligen bättre. Varm frivillig kram till dig. Heja dig!
ddianasliv.blogg.se
simonegronqvist
simonegronqvist,
Tack fina du, dina ord värmer verkligen! Kram tillbaka till dig <3
nouw.com/simonegronqvist
linaahnberg
linaahnberg,
Underbara, fina du! Så hemskt det du har gått igenom. Det är och kommer aldrig någonsin vara ditt fel! Hoppas innerligt att det kommer bli bättre för dig nu, för det r du så värd! Kram <333
nouw.com/linaahnberg
fruosbeck
fruosbeck,
Fina du <3 det är aldrig ditt fel! och så modigt att vågra prata om det.
nouw.com/fruosbeck