Flummig ansiktsmask

Ni som följt mig under hela sommaren minns kanske att jag nämnde, när jag kommit hem från Finlandsresan, att jag köpt hem lite saker som jag sedan tänkt testa här på bloggen. Bl.a. var det denna ansiktsmask, en lermask som ska vara deep cleansing och återfuktande. Hatar ju kladd, föredrar liksom peel-off masker, men offrar mig för denna gång.

På bruksanvisningen på denna mask står det att man ska smeta på ett jämt lager på väl rengjort ansikte. Masken ska sedan verka i 15 minuter innan man sedan torkar bort den med hjälp av servetter. Det står sedan att man ska skölja ansiktet med vatten, så det blir ordentligt rent. De rekommenderar att man ska använda denna mask en eller flera gånger i veckan för bäst resultat.

Redan vid applicering känner jag hur mjuk den i konsistensen, som en riktigt len ansiktskräm. Den går lätt att smeta ut i ansiktet och är inte sådär överdrivet "rinnig". Dock doftar den ganska mycket av lavendel och pepparmynta - känner dock ingen doft alls av apelsin. Den ska ändå vara speciellt lämpad för känslig hud, tycker detta känns lite flummigt. Oftast när man är känslig i hyn så brukar man inte reagera så väldigt bra på parfym, bl.a jag. Mitt ansikte speciellt hatar parfymerade krämer etc.

Helt ärligt, så är min hy lite lätt irriterad efteråt. Den är inte röd, svullen eller kliar. Dock känner jag en svidande känsla vid mina torra områden, bl.a. vid näsan. Bortsett från detta så känns min hy len, mjuk och återfuktad. Så denna mask var absolut inte värdelös, men att den är lämpad för känslig hud, kan jag inte riktigt hålla med om. Kanske beror på hur pass känslig man är.

Gillar

Kommentarer